sELamAt daTang buDak2 cOmeY

jGn LupE kOmen yEr!!!

comey-coMey ku dtg!!

There was an error in this gadget

Thursday, December 23, 2010

tRy La kaLau Berani!!

err..korang nmpk ke pkul bapew 2??jam menunjukkan pukul 7.14a.m..


ni la kerja ak klau xtido mlm2...syok sgt maen game!!lagi woowww klau lyn lagu korea..wahahhah

Wednesday, December 15, 2010

Sila Pilih Gambar Paling Lawa di Dunia

Assalamualaikum w.b.t.......
Lama tak jumpa kamu semua!!hihihi...agak2 la kan dah brape lama kita cuti....errmmm....(dah msk 3mggu kot)..
Tak lama lagi semester yang baru akan dibuka.. (3hb Jan dah msk kuliah..huhuhu)...HALLOO!! Dgr berita result keluar 20hb ney!!
DUP DAP DUP DAP!! (bimbangnyer aku)...errrrrrr..lupakanlah seketika...
Jum Maen Cari Gambar Paling Lawa >> >
Situasi Masa Keributan  Exam Final Di Dewan SITC..

SELAMAT MEMILIH YER

Gambar 1

makan2 dlu sblm study..pak cik nak air tea ais so!!
Adoii....jangan marah2...biasa la puji diri sndri..huk3..

Gambar 2

kami kawan selamanya
Wah3....cun saja anak dara kelahiran UPSI ney..hahha...1st day exam ney...muka masih gabra lagi
Gambar 3
jangan bukak buku last minute  =,=
Nak cakap apa yer??Dah berpunya semua nyer kecuali ak je belum...xde can la korang...hahha...
 jangan mengada nak suh ak ejas no telipon..klau nak, sila
BUAT SENDIRI YER!!
Gambar 4
cukup 6 orang kawan saya
Pagi2 sebelum exam, suka dengar manusia2 laen menghafal..Selalunyer yang ak dengar last minute la, memang confirm masuk exm

Gambar 5
candid la sgt..^_^
Aduh! Pukul 7.30 pagi dah turun semata2 nk jawab exmpkul 9 pg...ini semua gara2 BAS UPSI yg sgt kurang! Letey oiitt tggu nak naek bas T_T
Gambar 6
cantik kan pemandangan belakang!!
Antara aksi2 terlampau yeh..hehehe,..hanya pelajar disekitar je tahu hubungan yeh dgn hs 2..kih3..gara2 celcom RM2..
Gambar 7
Peek A Boo
Alahai mak cik- mak cik sekelian..Anda Berjaya menyorokkan badan2 anda di belakang pokok..Tak payah la nk diet2..
Gambar 8
petang yang indah bagi kami
Amacam ok x??ak sukew gk pic ney..
CANTEK SGT PEMANDANGAN DYE..credit to yeh

Gambar 9
aksi terlampau ak :P
Yana tgh menyuap @#%^&* dlm  mulut ak..(yang sebenarnya ak xingat apa).
Dah pilih ke mana gambar Dbest??klau dah, jgn lupe komen yer...


P/s : Penat la nk update blog dgn kelajuan thp ciput bab satu. Harap pic no 1 yg plg cun

Tuesday, December 7, 2010

5 hari dah berlalu

Assalamualaikum w.b.t semua....
Ade apa dengan angka 5 sebenarnya??ermmmm.....sebenarnya dah 5 hari ku berpisah dengan rakan2 tercinta...Alahai...baru hari ni teringat kenangan di tempat study....(sori yer,,.bukan xnk ingt tp terlepas ingtn la)waktu makan, budget RM5 aku, waktu bgn tidur...pendek kata, semua berkenaan ku adalah bersama rakan2..


masa oh masa..cepatnya berlalu

ak buat ape erk arini???kejap ess!!Ape erk?? T_T...

muiz is sweet..sweet like me
Misi musim cuti skolah >> tgk smpai abis Playful KiSS





Friday, December 3, 2010

~ kenangan bersama Bam cD n Geng Bernam 07 ~

Assalamualaikum w.b.t,

Wah3....semester 3 dah berakhir...kini cuti sem..memandangkan rakan2 ku kebanyakkan adalah senior2 yang nk praktikal, ak wish ~~ SELAMAT BERPRAKTIKAL ~~

Dalam satu hari, aku,onna,yana,yaa dan yeh (yeh join dgn bam cd je) kuar dua kali (tgh hari & malam) nk sambut perpisahan mereka,..T_T sedey sgt sbb xley la dgr mereka2 berceloteh..

Ni la kenangan untuk bam CD...Salasilah perkenalan mase semester pertama...(byk kenangan dgn bam shidiey ney)...kami semua berkenalan ketika bulan puasa rasenyer..xingat sgt...p klakar pn ada klau ingt smula..hanya KAMI yang tahu..Geng CD yg datang ialah BAZLI aka jejaka HENSEM KHAR , JEHAN aka jejaka HOT PALAPES, & ZAMRI aka jejaka NARUTO...tq sbb tggu aku dtg lewat td dan xmakan semata2 ak..TERHARU..




kena simpan kenangan indah 


Ak xley la buat lawak & kenakan bam CD ney sbb kedudukan yang dipilih agak silau bagi mata ak..maaf yer~~ ak bukan sombong...penglihatan yang silau mengganggu ak.. AMPUN DIPINTA 

cun saja pic ney kan?? :P

Pada pukul 9.15 malam, turun la dengan malu2 ke pintu pagar khar utk berjumpa dgn geng taman Bernam pula (geng suka ambik gambar)..maaf yer sbb tggu ak..ak memang ad mslh dgn masa ney T_T...

Mak Oiitt!! lupe aku nak cakap..GENg Bernam ney ramai sgt2...yg datang Gatherin td ad la dlm 7 orang..Ondway nk pegi makan, ahli2 makin bertambah kepada 12 orang lelaki..huhu...cess!! satu rumah datang nk sambut perpisahan ney...ape2 pun kami tabik dgn geng ney sbb sudi datang ke KHAR walaupun duk jauh2..TQ yer ABAng2 sekelian...kami akan ingat kamu semua..


pic gne hs xclear sgt..maaf yer..huwaa!!nk pic kami yg cun..

Hahhaa..ad gosip Hangat sekarang..salah seorang dari abang2 kami ney dapat coklat..WOW!!...Tahniah yer sesiapa yeng berjaya..dan kepada yang xberjaya, bley mintak dgn saye yer..hahaha..KORang memang gempak la ~~~ tq to Bam PIDOT, PIAN, RAFI, DIN,SAIDI, MAT (Sumbak goh bam nEy..hahha), USTAZ DIN, ABANG HASBuLLAH, n SEmua Yg xdapat Disebut atas2 faktor iNGATAN MANusia Biasa...

skandal of the YEar >chenta 3 segi..haha..gurau je..
ona wif abang bul n saidi yg pemalu

Akhirnya, aku berkemas..barangku dipunggah la ke rumah 1-4-8 ...(bwh umah ak je)....selesai la pukul 2.38 a.m..cuba tgk koleksi2 ney >>>

sesi pertama memunggah barang..Yang terlibat AKU JE..




depan pintu je yang mmpu ku letak!!

sesi ke2..aku, yana & yeh memunggah barang ney..
koleksi barang kami..sikit kan?? T_T

Kepada Rumate ku tercinta,

Tq sbb jd rumate ku yang memahami..kamu ney baek sgt (macam ak je perangai). Harap2 saibah mmpu idup tanpa Tqah (hehhe)....Tqah selalu pkir siapa la nk bgunkan tqah untuk solat subuh..Call me yer klau ad panggilan free..hoho..Sayang kamu SAIBAH..harap kamu suka apa yang saya hadiahkan..Jangan Lupe kan tqah yer..tegur2 la klau jumpe..klau Tqah xtegur, maknenyer mata Tqah xbeberapa clear.....SARANGHAE SAIBAH..!! <3

p/s:pagi ney naek bas pulang ke kg!!MUiz tggu cikkah yer syg!!

Thursday, December 2, 2010

Surat untuk Gates

Assalamualaikum w.b.t smua.. !!

Yaahooo!!!exam dah abis......ak ni baru je balik dari Times Square..penat memang xley nk cakap..
Lepas je balik dari shopping (errrr.....shopping melalui tingkat mall je..huhuhu), terus kena kemas barang..iye laa dah nk balik kampung kan..hihi  :P
Tapi seperti biasa, selagi tak sampai due date kemas barang, aku memang tak kan kemas..hahhahah...(last minute adalah terbaek wok!)...smpt singgah fb n share satu cite klakar...
Renung2kan dan Selamat Beramal ~~~



Letter is from Banta Singh of Punjab to Mr. Bill Gates of Microsoft

Subject: Problems with my new computer

Dear Mr. Bill Gates, We have bought a computer for our home and we have found some problems, which I want to bring to your notice.

1. There is a button 'Start' but there is no 'Stop' button. We request you to check this.

2. We find there is 'Run' in the menu. One of my friends clicked 'run' he ran up to Amritsar ! So, we request you to change that to 'Sit', so that we can click that by sitting.

3. One doubt is whether any 'Re-scooter' is available in system? Ifind only 'Re-cycle', but I own a scooter at my home.

4. There is 'Find' button but it is not working properly. My wife lost the door key and we tried a lot trace the key with this ' find'button, but was unable to trace. Please rectify this problem.

5. My child learnt 'Microsoft word' now he wants to learn 'Microsoft sentence', so when you will provide that?

6. I brought computer, CPU, mouse and keyboard, but there is only one icon which shows 'MY Computer': when you will provide the remaining items?

7. It is surprising that windows says 'MY Pictures' but there is not even a single photo of mine. So when will you keep my photo in that.

8. There is 'MICROSOFT OFFICE' what about 'MICROSOFT HOME' since I use the PC at home only.

9. You provided 'My Recent Documents'. When you will provide 'My Past Documents'?

10. You provide 'My Network Places'. For God shake please do notprovide'My Secret Places'. I do not want to let my wife know where I go after my office hours.

Last one from me to Mr Bill Gates :Sir, how is it that your name is GATES but u are selling WINDOWS?

Regards,
Banta
~HS



ad lagi ...ni cite pasal perngorbanan seorang anak.. T_T..
~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^~^

An old man lived alone in Idaho. He wanted to spade his potato garden, but it was very hard work. His only son, Bubba, who used to help him, was in prison. The old man wrote a letter to his son and described his predicament.

Dear Bubba:
I am feeling pretty bad because it looks like I won't be able to plant my potato garden this year. I'm just getting too old to be digging up a garden plot. If you were here, all my troubles would be over. I know you would dig the plot for me.

Love, Dad

A few days later, he received a letter from his son.

Dear Dad:
For heaven's sake, Dad, don't dig up that garden. That's where I buried the BODIES.Love, Bubba

At 4 a.m. the next morning, FBI agents and local Police showed up and dug up the entire area without finding any bodies. They apologized to the old man and left.
That same day, the old man received another letter from his son.

Dear Dad:
Go ahead and plant the potatoes now. It's the best I could do under the circumstances.
Love, Bubba

p/s: respect pesalah ini yang hormatkan ibu bapa walaupun @#$$%#%%^!!!

Saturday, November 27, 2010

exam padat la....xsedar2 lg ...!!

Assalamualaikum wbt sekali agy..hehhhe...

Busy btul ak mengupdate blog kan?hahhha...(xsedar diri ng busy exm lagi)..
Kali ni ak nk letak la jadual ak setelah 2 paper telah diharung..Betapa gilanya paper exam ak yang mana berderet je minta untuk diexamkan..ishk3.....terok betul..tapi nk buat mcm mane terima jela....dah 3 semester ak alami jadual exam mcm ney!! T_T

jadual ak ney xtersusun dgn baek..phm2 la dgn tarikh yg terpampang XD
amacam??dah percaya....??!!!

padatkn jadual exam ak..tapi ak memang xsedar diri..msih ada hati tonton chef ukiss on9....ishk3...(xdpt djadikn contoh pd junior)..

hahhah...

Pagi td konon2 la, nk bgn pkul 5.30 a.m nk study katakan...ak suruh la 3 org insan istimewa ney merangkap saibah sbgai rumateku tercinta,  aqilah sbgai kakakku terloving and bbf ku onna merangkap PA ak..hahha..time kasih bebanyak!!

Seperti panggera keselamatan dyeorg telefon ak,, ~~TQAH BGN LA..STUDY!!~~ak ckp ~~ERMMM~~....

Akhirnye, kul 6.30 a.m gk ak bgn....ishk3.....exam kt dewan besar plak sejuk memang xley ckp...dah la otak dah beku, makin beku la ak..!! T_T
Ad pengalamn xbest mse duk exm persekitaran..Tutor yg ajar ak subjek fisiologi 2 menghebohkan ad org betul 9/40..GILEW!!..teroknyer...


Smbil bdoa bukan ak yg bertuah itu,smpat gk la memarahi tutor (dlm hati je la)itu sbb mengdebar ak lagi yg tgh berdebar jwb soklan exm yg tahap pusing2 tahap dewa la (kata ringkas~confius)

Jadual yang dipangkah 2 dah berlalu..so, kita ENJOY...(byk la ko punya enjoy)...paper killer PLAY PEDAGOGY akn dtg!! huwaaaaaa!!!..susah wooii....ak xexam agi dah menggeletar.....(dah la xsentuh lgsg)

p/s: esok je la ak study..mlm ney dah mengantok...arrghhhh!!mata dah layu..gdnite evryone!!miss u all ~ ~ <3 <3~~

Friday, November 26, 2010

simpton-simpton exm~~~memang jelas ketara!!

ASSALAMUALAIKUM WBT...

Esok ak exm..gelabah memang xley cakap....syok2 duk tulis blog ney, kakak ak @ aqilah duk perhati ak dlm webcam..hahhahaha..kantoi xstudy....HIHIHI..ilex r kak!!

esok ak xm dua paper...gilew ko...mmg padat!!beristifghar je la kan,,,sape suh xstudy awal..ni ak nk  bg gejala2 exm...ak amk dlm fb ag..hahhaha...
  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi  pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss..
bdak ney rajin dr ak!!ishk3..

p/s: duk yakinkn aqilah ney yg ak akn study jap agy...ilex r lalim wess!!esok exm..bukan arini..hahhaha(jwpn plg maut penat ak bg)

p/s II :syok dgr lgu kmbali pulang..ad kenangan yg xdpt lupakan..T_T

Monday, November 22, 2010

Aurat Mu harus Dijaga Wahai Wanita





assalamualaikum wbt..

hehhe..tiap2 ari ak pos blog bru..bukan pe..saje nk berkongsi ilmu dgn para reader!! SELAMAT BERAMAL!!




1. Bulu kening - Menurut Bukhari, Rasullulah melaknati perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening - Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.








2. Kaki memakai gelang berloceng - Dan janganlah mereka (perempuan) menghentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan - Petikan dari S ura h An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah.



3. Wangian - Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang - Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.





4. Dada - Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka - Petikan dari S ura h An-Nur Ayat 31.

5. Gigi - Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya - Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani, Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.






6. Muka dan leher - Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu. Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

7. Muka dan Tangan - Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja - Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.

8. Tangan - Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi 
itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya - Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.

9. Mata - Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya - Petikan dari S ura h An Nur Ayat 31.

Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.

10. Mulut (suara) - Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik - Petikan dari S ura h Al Ahzab Ayat 32.


Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi - Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.





11. Kemaluan - Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka - Petikan dari S ura h An Nur Ayat 31.

Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya - Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.

Tiada seorang perempuanpun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah - Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.

12. Pakaian - Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, An Nasaii dan Ibn Majah.

Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah diken ali Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.

Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.



13. Rambut - Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.











p/s: jaga la ke keperibadian diri anda.janganlah biarkan sang lelaki senang2 menoropong diri anda.

comey yg selalu melaWat!!