sELamAt daTang buDak2 cOmeY

jGn LupE kOmen yEr!!!

comey-coMey ku dtg!!

There was an error in this gadget

Thursday, November 11, 2010

kEkasiH jauH Vs kEkasiH dEkaT


wah n wah n wah.....
tajuk bkan maen agy yer..ni ak amk dr fb ak...
ad insan yg baik aty share cerita ney  
 ~^~^~^~^~^~^~^~^~~^~^ (ombak tsunami utk bdak tu) 


alkisahnyer >>>


Mana yg lg baik : Kekasih jauh OR Kekasih dekat

Ramai yg tnya sy soalan sebegini,mana yg lg bagus nk cri kekasih dekat ke kekasih jauh. Sebenarnya both of this sitution have their own strength and weaknesses. ..

Kelebihan

Kekasih dekat :

1. Dapat selalu jumpa sekiranya rindu tahap dewa2...Sekiranya sakit ke pe ke boleh la kite tolong tgkkn dan xde la risau sngat3. Kebarangkalian nak curang n keluar dengan orang lain tu rendah la lam 0.001



Kekasih jauh :

1. Save kos (yela lau dekat asyik dating je keje)2. Kebarangkalian nak lakukan maksiat tu rendah la sbb jauh susah nak jumpa.3. Dapat membina peribadi sabar yg cukup tggi.4. Banyak masa boleh di luangkan bersama kawan-kawan or hosmate. Lau gf dkt asyk jumpa je lau de free time.




Kelemahan

Kekasih dekat :

1. Kos tinggi (skali date = 30 minimum, semggu 4 kali kluar = 30 x 4 = 120 x 4 = almost RM500 per month just for the date.). Lau korang kaya xkisah la..hehe2. Kebarangkalian nak lakukan maksiat tu tggi menghampiri 1.3. Korang akan senang nk gaduh lau korang bnyk skandal(senang kantoi..haha)




Kekasih jauh :

1. Kebarangkalian korang nk clash n putus menghampiri 1(tggi tuuuuuuu)2. Korang akan jd selalu rindu sehingga menyebabkan korang ingin mencari yg lain yg lg dekat untuk melepaskan rindu tersebut...ahakss.3. Memang sah korang akan curang if kurang ni jns yg tak tahu nk sabar4. Susah nak jumpa la kalau jauh5. Adakah korang sayangkannya sebenarnya? Persoalan yg mst korang jwb.




antara hujah2 yg dberi....xtau la ak..korg pikir la sndri..ak mls nk pkir lebey...ng duk study ney wey (smpat agy lyn fb).. Manakah pilihan korang? 

p/s - ak xlyn bf/gf ney..huhu..ak ase kn baek jauh2..xd la byk dosa kan?kan??kan??.. ni pndpt ak je..pilih la yg sesuai utk djadikan isteri/suami xkira la jauh @ dekat


ak syg 13 org ney..cmne nk bhgikan hati ak ney>!!



No comments:

Post a Comment

time kasih~~~

comey yg selalu melaWat!!